theavanballegooij.punt.nl

Op zaterdagmiddag sta ik weer eens in onze mooie Eyewinkel. Het is er dit keer niet druk. Zullen wel de naweeën van de kerst en januari zijn.  Ook zal dit wel geen periode zijn waarin onze stad overspoelt wordt door toeristen.

 

Er scharrelt een jongetje van een jaar of 10 door de winkel. Hij blijkt samen met zijn oma te zijn en ik hoor hem op, af en toe, belerende toon zijn oma verbeteren als zij bepaalde items van ons aanbod, naar zijn idee verkeerd interpreteerd:-).

 

Nu komen er gemiddeld drommen kinderen met hun vaders, moeders, opa's en oma's langs in Eye, maar dit jongetje valt mede op door zijn outfit. Hij draagt een keurige nette broek, een wit overhemd met stropdas en een colbert. Dat is niet direct de gangbare outfit van een 10 jarig mannetje.

 

Een uurtje later staat hij voor mijn toonbank, hij kan er amper overheen kijken. Legt een mooie puntenslijper in de vorm van een camera neer en rekent keurig af met zijn pin pas (of die van oma:-))

Dan neemt trotse oma het woord en vraagt of mijn collega en ik heel even aandacht willen schenken aan haar mooie kleinkind.

 

Alsof wij een schoolklas zijn die naar hem moeten luisteren tijdens zijn spreekbeurt steekt hij zijn verhaal af.

 

Do (zo heet de jonge man) is museuminspecteur…..:-) Hij gaat graag naar musea en doet dat in zijn geval als keurmeester. Kennelijk bestaat daar een wedstrijd voor waarbij het mes aan twee kanten snijdt. De keurmeesters kiezen ieder jaar een favoriet museum en de inspecteur worden op hun beurt ook weer beoordeeld. De winnaar mag met zijn hele klas een dagje doorbrengen in het winnende museum. Do pleit dan ook aan onze toog of wij toch aub op hem willen stemmen, want Eye maakt wel een grote kans:-)

 

Oma wist de lobby nog van een sausje te voorzien door te vertellen dat de winnaar van vorig jaar bij Paul de Leeuw was geweest en tja eenmaal met je gezicht op de TV dan ben je bijvoorbaat de winnaar en was kleine DO volkomen kansloos.

 

Ik heb beloofd op hem te gaan stemmen (en al gedaan), maar ook verteld dat ik heel veel vriendjes en vriendinnetjes heb die ik zou vragen dat ook voor hem te doen.

 

Dus bij deze…stem op DO…..www.doklerx.com

 

Zijn dank zal zeker groot zijn.

Reacties (2)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl